Η ΙΔΕΑ

Αγαπητοί Φίλοι,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας παρουσιάζουμε σε ηλεκτρονική μορφή το ΑΦΙΕΡΩΜΑ, το βιβλίο που ο πατέρας μας ολοκλήρωσε το 2008 σε ηλικία 80 ετών.

Πήραμε την πρωτοβουλία να το εκδώσουμε, πιστεύοντας ότι θα είχε ευρύτερο ενδιαφέρον η αφήγηση ενός ανθρώπου που τολμά να ανοίξει μόνος του την εν ζωή πνευματική διαθήκη του, να την παρουσιάσει στα παιδιά του, στα εγγόνια του, και σ’ αυτούς που θα ακολουθήσουν.

Με το ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ο Θρασύβουλος ανοίγει την ψυχή του, γράφει για το σόι του, μας δίνει συμβουλές και μας ζητά να αγαπήσουμε τους Ανθρώπους και να είμαστε επιεικείς μαζί τους. Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ενδιαφέρουσες ιστορίες ανθρώπων απλών, οι οποίες έχουν και λευκαδίτικο λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Μιλά με υπερηφάνεια για την προσφορά του πατέρα του, Δημήτριου, στην πόλη της Λευκάδας και χωρίς συμπλέγματα για την καταγωγή του. Δεν διστάζει να αναφερθεί ως και στο έγκλημα τιμής στο οποίο ενεπλάκη ο παππούς του, στη σκληρή τιμωρία και στην κάθαρση που ακολούθησαν.

Με το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ο Θρασύβουλος Φατούρος ανακεφαλαιώνει τη ζωή του, κλείνει τους λογαριασμούς του, συγκλονίζεται που η ζωή του πλησιάζει στη δύση της, χωρίς όμως να φοβάται τον θάνατο.

Το βιβλίο είναι επίσης εμπλουτισμένο με πλούσιες υποσημειώσεις και συνδέσμους γιατί θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο, με στόχο να αποκτήσει και Λευκαδίτικο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η έκδοση αποτελεί το δώρο μας, την ελάχιστη έκφραση σεβασμού και αγάπης προς τον πατέρα μας αλλά και έκφραση βαθιάς αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τη μάνα μας Ελένη, στην οποία και αφιερώνεται.

Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Αλέξανδρο Τάγκα και την εταιρεία Cloudhaz για την προσφορά αυτού του διαδικτυακού τόπου και την εξαιρετική δουλειά τους.

Καλή ανάγνωση !

Μαρία, Δημήτρης, Κλειώ

“Η ζωή μου πλησιάζει τώρα προς τη δύση της. Τα όνειρα της ψυ­χής μου δεν ήταν τίποτ’ άλλο, παρά ένα άσπρο διαβατάρικο πουλί που χάνεται. Πόσο με συγκλονίζει η επιθυμία, αν ήταν μπορετό, να ξαναπάρω την καρδιά μου απ’ το χέρι και με γλυκόλογα να την σεργιανίσω στον λουλουδότοπο της ανεμελιάς, της ευτυχίας και της καλοσύνης.”